
گیج فشار چیست؟
گیج فشار در واقع دستگاه اندازهگیری فشار (شدت) سیال است. برای تنظیم و تیونینگ ماشینهای قدرت سیال باید از گیجهای فشار استفاده کرد و وجود آنها برای عیبیابی ضروری است. سیستمهای قدرت سیال بدون وجود گیج فشار غیر قابل پیشبینی و غیر قابل اطمینان هستند. با وجود گیج فشار میتوان مطمئن شد که هیچگونه نشتی یا تغییر فشاری وجود ندارد که بتواند بر روی عملکرد سیستم هیدرولیک تاثیر بگذارد. سیستم هیدرولیک به نحوی طراحی میشود که فقط در یک محدوده فشار مشخص کار میکند، بنابراین گیج فشار هم باید در همان محدوده مجاز باشد.


تفاوت گیج فشار روغنی و گیج فشار خشک چیست؟
عموماً به دو دلیل است که مابین استفاده از گیج فشار روغنی و گیج فشار خشک ، گیج فشار روغنی ترجیح داده میشود: عملکرد و بازگشت سرمایه (ROI). گیج فشار روغنی به گونهای طراحی شده که بتواند در شرایط نامطلوب، عملکردی بهینه داشته باشد. گیج فشار روغنی هم برای استفاده در شرایط سخت طراحی شده و هم در طولانی مدت مقرون به صرفه است. دمای بالا، ارتعاش و لرزش میتواند به گیج فشار خشک آسیب وارد کند در صورتیکه گیج فشار روغنی در این شرایط سخت مقاومتی خوب و عملکردی بهینه دارد.


سختی آب چیست؟ عوامل ایجاد رسوب کدامند؟
تعریف ساده سختی آب میزان کلسیم و منیزیم حل شده در آب است. سختی آب در مواد معدنی حل شده که عمدتاً کلسیم و منیزیم هستند بالاست. ممکن است آخرین دفعهای که دست خود را شستهاید متوجه تاثیر سختی آب شده باشید. بسته به میزان سختی آب ممکن است پس از شستن دستهایتان با آب و صابون، احساس کنید که هنوز یک لایه نازک (رسوب) بر روی دستها قرار دارد. در صورتیکه سختی آب زیاد باشد، صابون با کلسیم (که میزان آن در آب سخت زیاد است) واکنش نشان داده و باعث ایجاد رسوب صابون میشود. هنگامی که از آب سخت برای پاک کردن چیزهای مختلف نظیر دستها، موها و یا شستن لباسها استفاده میکنید به میزان بیشتری شوینده یا صابون نیاز خواهید داشت.


بررسی تله بخار ویژگی ها و انواع آن
تله بخار نوعی شیر اتوماتیک است که گازهای متراکم و غیر متراکم را فیلتر میکند و اجازه رهایی بخار را نمیدهد. بخار وسیلهای برای انتقال مقادیر قابل کنترل انرژی از دیگ بخار اتوماتیک مرکزی به محل مورد استفاده است. بخار تولید شده توسط بویلر حاوی انرژی گرمایی است که برای گرما دادن به محصول مورد استفاده قرار میگیرد. زمانیکه بخار انرژی خود را در اثر گرم کردن محصول از دست میدهد، چگالش رخ میدهد. بخشی از انرژی که بخار حامل آن است در اثر هدر رفت تشعشعات از لولهها و اتصالات از بین میرود. پس از هدر رفت این انرژی گرمایی، بخار به حالت میعان در میآید. اگر این میعان پس از تشکیل شدن فوراً از بین نرود با کُند کردن انتقال گرما به چرخه فرآیند کارایی سیستم را کاهش خواهد داد. وجود کندانس گازی در سیستم بخار میتواند باعث صدمه فیزیکی ناشی از تجمع آب و یا خوردگی شود.


لوله اسپیرال چیست؟
لوله اسپیرال نوعی لوله درزدار است که میتوان در کاربریهای مختلف از آن استفاده کرد. فرآیند جوشکاری به تولید کنندگان لوله فلزی این اجازه را میدهد که لولههایی با قطر بزرگ تولید کنند که برای کاربریهای مختلف مانند انتقال مقادیر زیاد نفت و گاز در فواصل طولانی، ساخت زهکشی، پروژههای فراساحلی، پِی سازه و ... مناسب میباشد.


لوله استنلس استیل
لوله استنلس استیل در درجه اول در سیستمهای لولهکشی انتقال سیالات و گازها مورد استفاده قرار میگیرد. لولههای استنلس استیلی که حاوی نیکل و کروم هستند در برابر خوردگی مقاوم میباشند. این لوله در برابر اکسیداسیون مقاوم بوده و برای استفاده در کاربریهای با دمای بالا و کاربریهای شیمیایی بسیار مناسب است. از آنجایی که لوله استنلس استیل به راحتی تمیز میشود در صنایع غذایی، تولید نوشیدنیها و صنایع دارویی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.


بوشن و انواع آن
قبل از خرید بوشن بهتر است که با بوشن و انواع آن آشنا شوید؛ به منظور آشنایی و تامین انواع اتصالات با پتروایلیا انرژی همراه باشید. بوشن چیست و چه کاربردی دارد؟ بوشن و انواع آن از جمله اتصالاتی هستند که در کاربریهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته و یکی از کاربردهای مهم آن در […]


فلنج و انواع آن
فلنج لوله وسیلهای مکانیکی برای اتصال لولهها است. فلنجها در اشکال گوناگون تولید میشوند. فلنج گلودار (welding neck) که در آن لوله قسمت گلویی فلنج جوش میشود، فلنج رزوهای، که در آن لوله داخل فلنج پیچ میشود، فلنج ساکتی یا ساکت ولد (socket weld)، فلنج لبهدار یا لپ جوینت (lap joint) برای اتصالاتی استفاده میشود که ته کوب هستند، فلنج اسلیپون و ... .


مقایسه عایق سلول بسته الاستومری و عایق پلی الفین
درست است که این دو عایق با روشهای متفاوتی تولید میشوند اما ویژگیهای فیزیکی مشابهی دارند، که یکی از دلایل آن سلول بسته بودن این عایقهاست. هر دو عایق فاقد فیبر و گرد و غبار و غیر سمی هستند. در فرآیند تولید هیچکدام از این عایقها از گاز CFC استفاده نمیشود. این محصولات حاوی هیچگونه متریال خام دارای لاتکس یا فرمالدئید نمیباشند. ساختار سلول بسته این عایقها باعث شده تا از مقاومت حرارتی خوبی برخوردار بوده و پایداری خوبی در برابر نفوذ بخار آب داشته باشند.


عایق الاستومری سلول بسته و کاربرد آن
اولین بار 50 سال پیش بود که متریالهای عایق الاستومری سلول بسته وارد بازار شد. از آن زمان تا به حال تنوع متریالهای عایق بسیار زیاد شده و به همین دلیل محصولاتی متنوع در این زمینه نیز تولید شدهاند. عایق الاستومری سلول بسته در جلوگیری از بروز چگالش، اتلاف انرژی (انتقال حرارت)، تهویه هوا و سیستمهای خنکسازی آب کاربرد دارد. همچنین این عایق از سیستم آب داغ خانگی گرفته تا تولید تجهیزات اورجینال (OEM) مانند خنککنندههای آب، چیلرها و تجهیزات انتقال هوا، مورد استفاده میباشد. تاثیر ثانویه استفاده از عایق الاستومری در صرفهجویی انرژی و کاهش آسیب به منابع طبیعی است چراکه با کاهش مصرف انرژی باعث کاهش انتشار گازهای گلخانهای نیز میشود.


جایگاه عایق در جهان امروز
رسانایی حرارتی یکی از ویژگیهای فنی اصلی است، اما هنگام انتخاب متریال عایق نباید فقط این عامل را مدنظر خود قرار دهید. دارا بودن استانداردهای آتشسوزی، پایداری مکانیکی (دوام و طول عمر عایق) و راحتی نصب نیازمندیهایی هستند که باید حتماً در نظر گرفته شوند. یکی دیگر از موارد مهم محافظت از عایق در برابر نفوذ رطوبت است چراکه رطوبت باعث ایجاد خوردگی در زیر عایق میشود. عایق علاوه بر ویژگیهای حرارتی دارای خاصیت ضد صدا یا ضد نویز هم میباشد و میتواند بخشی از صداهای مزاحم را نیز جذب خود کند. پترو ایلیا در این مقاله به اهمیت روز افزون عایق و تاثیر آن بر روی تغییرات آب و هوایی و روندهای جهانی میپردازد.


روکش کردن عایق الاستومری
عایق الاستومری با گذشت زمان تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی، اشعه UV، سوء استفاده مکانیکی، مواد شیمیایی خشن و ... قرار گرفته و یا به دلیل نصب ضعیف و نادرست خاصیت عایقی خود را از دست میدهد. در صورتی که عایق خاصیت خود را از دست بدهد، انرژی هدر رفته بنابراین تجهیزات شما باید بیشتر کار کنند و همچنین ممکن است که در زیر عایق خوردگی رخ بدهد. به همین دلیل میتوان با روکش کردن عایقهای الاستومری طول عمر و دوام آنها را بیشتر کرد.
